Bröd för löpare … och för rastlösa

10 Mars

Ni som känner mig vet att jag bakar i rent terapeutiskt syfte – med andra ord när jag inte får springa och blir rastlös. Så i går blev det en limpa som jag inte bakat på länge. Det här är mitt gluten- och laktosfria bröd som är fullt av nyttigheter som ger energi. Kanske, lite mycket socker, men det går ju alltid att dra ner på om man vill. Jag har tagit ett helt vanligt filmjölksbröd från Arla och gjort om det med glutenfritt mjöl. Så här gör ni det:

  • 2 dl ren havregryn
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl nyponskalsmjöl
  • 0,5 dl psylliumfröskal
  • 1 dl russin
  • 1 dl nötter (ex. mandel och hasselnötter)
  • 1 dl linfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt (laktosfri om man vill)
  • 0,5 dl lingon
  • 0,5 dl honung

Blanda alla torra ingredienser först och blanda sedan ner yoghurt, lingon och honung. Häll i en smord brödform och låt stå i ugnen på 200 grader i en timma. Klart! 

Jag brukar skiva brödet när det har svalnat och frysa in. Sen tar jag upp en skiva och rostar den när det är dags att äta. 

I morgon ska jag träffa naprapat-Mathias igen för en översyn av baksidan. Attans, det blir inte bättre, så något är galet. Håll tummarna så hoppas jag att ni ska få läsa om mer löpning än limp-recept i fortsättningen.

Spring för tusan - ni som kan!

 

Jenny Johansson 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar