Äntligen semester - och träning!

05 Juli

Äntligen är både sommaren och semestern här. Lagom till de sista dagarna på jobbet, då vi dessutom hade sommaraktivitet på Liseberg, kom värmen och den härliga sommaren. På fredag eftermiddag drog jag och mina tjejer ner till Glommen och nu har vi en härlig vecka framför oss med sol och bad - hoppas vi i alla fall. Väderleksrapporten kanske inte ser så lovande ut, men SMHI har ju haft fel förut. 

Jag har dessutom utmanat mig själv i en semester-challenge. Ni vet hur populärt det är med "challenge" just nu, om inte så är det bara att titta på Youtube så hittar ni alla möjliga upptåg. Och jag ska inte vara vara sämre än mina döttrar så jag utmanar mig själv i en holiday-challenge. Jag känner att jag behöver något att hänga upp min träning på. Och då får det bli ett löfte till mig själv. Så här lyder det:

Under semesterna ska jag utföra någon form av aktivitet varje dag!

Japp, så får det bli. Det behöver inte vara något stort, men jag ska röra på mig. Det kan vara en rask promenad, 50 sit-ups, en simtur i havet eller lek med barnen på lekplatsen. Ja, ni förstår tanken! Så i lördags (som var min första semesterdag) satte jag igång. Här kommer en rapport från lördag och söndag.

Lördag

Fredag kväll var jag rysligt trött. Vid 22 sov jag och vid 08.10 stod pappa utanför fönstret och ropade på mig. Efter tio timmar sömn var jag som i koma, men det var väl välbehövligt. Jag hoppade i mina träningskläder och vi satte fart. Och när man går med Göte Johansson, ja, då går det fort. Fem kilometer blev det i solskenet och ni ser ju vilken härlig morgon det var.

Efteråt tog vi ett dopp i havet och det var under... nej, det var svinkallt! Men jag överlevde, även om jag är en badkruka!

Söndag

Söndag morgon vaknade jag av mig själv lite tidigare och Saga och jag smög upp när de andra sov - förutom pappa, såklart! Idag bar promenaden av åt andra hållet och fyren Morups tånge. Jag och Saga fick höra många historier från förr när pappa var liten. Och även från nutiden - här till exempel brukar pappa och hans fru Britt ha picknick på sommarkvällarna och bada - med mycket lite kläder på... 

Fyren är med såklart! Saga försöker smila som jag gör på mina selfies. Hon får visa mig hur jag ska göra för att ta en modern selfie som ungdomarna gör.

Totalt 4,5 kilometer och visst har jag ont i både ben och höft, men det får vara så nu. 

Ok, det var en rapport från de första två aktiva semesterdagarna. Nu kör vi vidare - häng på, jag lovar att ni kommer att må bättre av det!

Jenny Johansson Träning 1 st

Kommentarer

Fardin - 2015-07-06 07:15

Det är sällan man ser en så vältränad man ...

Lämna en kommentar