Dags att vända blad

03 Januari

Det har ju redan gått några dagar på det nya året, men jag har dragit mig för att summera 2015. Så nu gör vi det bara, så att vi blir av med det. Jag har valt ut några bilder och hoppas att det här ska gå lika fort som det går att springa tusingar längs kanalen. 

1. Sista rundan

Jag började året med att få ont i rumpan, ljumsken och bakbenet. Det blev inte bättre av rehab och trots att jag var både ihärdig och envis gjorde träningen ingen nytta. Min sista runda sprang jag i mitten av februari. Den gick till Överby och jag var lyrisk efter att ha sprungit längs Överbyrakan - i alla fall tills smärtan kom.

2. Rehab

Rehab har varit mitt modeord 2015. Jag har nog haft upp emot 7 olika rehabprogram, både före och efter operationen. Mina övningar innan operationen gjorde inte speciellt mycket för mina besvär och till slut sökte jag hjälp hos en ortoped. Röntgen visade att jag hade FAI och CAM-pålagringar på båda sidorna av höften. 

3. Promenader och simning

 

Alternativ träning har varit som en svordom i mitt liv - jag vill ju springa. Men under 2015 fick jag motvilligt lära mig att det finns andra sätt att träna. Under sommaren gick jag många promenader med min far, Göte, och med dolmen mellan bena matade jag längder i simbassängen.

4. Operation

Den 17 augusti var det dags för Dr Mikael Sansone att stick kniven i mig. Egentligen inte så dramatiskt - fyra titthål senare var pålagringarna borta. Jag ser nöjd ut på bilden, eller hur?

5. Rehab 2

Med kryckorna i högsta högg bar det av till Active för stöd av underbara Mathias Brunberg. Med hans rehabprogram tog jag mig från livrädd nyopererad till att klara av mer avancerade övningar. 

6. Bakslag och mental väg framåt

 

Med ihärdig träning gick min rehab sprikrakt uppåt, men vid tre månader tog det stopp! Jag fick åka tillbaka till IFK-kliniken där sjukgymnaten Johan Steinwall tog tag i mig. Efter många långa samtal, och en del träning, fick han mig att förstå vad "känna efter" egentligen innebär. Har jag koll nu då? Ja, det hoppas jag. Tack Johan för allt stöd!

7. Första SS-passet på Active

Dagen innan nyårsafton vågade jag mig tillbaka till Active för ett Styrka/stabilitetspass. Mathias Brunberg övertalade mig att våga och jag är så himla glad för det. Det gick jättebra. En övningar gjorde lite ondare och då tog jag det lugnt. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta ett riktigt skitår!

Ja, så med det säger jag Gott nytt år till er alla. Må vi få många, långa, härliga träningsstunder tillsammans under 2016 - mitt turår!

 

 

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar