Det går trögt nu

18 Oktober

Lite svårt att säga vad som händer just nu. Det går trögt, helt enkelt. Det gör ganska ont i höften och jag känner mig stel. Som ni kanske kommer ihåg fick jag ett nytt program för ett par veckor sedan och jag vet inte om det är för tungt - eller är det bara så att det ska göra lite ont för att bygga upp. Det gör inte ont när jag gör mina övningar, men det känns dagen efter. Och hela höften, ljumsken, bäckenet känns lite ostabilt. 

Hm, skulle behöva prata med expert-Mathias. Jag gör helt enkelt det i stället för att fundera och återkommer när jag fått ett svar. Tills vidare tog jag det lite lugnt idag. Jag har gjort mina tre styrkepass och sju rörlighetspass (snarare 14) som jag ska göra per vecka så dagen ägnades åt en promenad längs kanalen. Härligt att vandra här där jag brukade susa fram på lätta fötter. Eller, det kanske jag inte gjorde ...

 

 

I veckan har jag förutom mina pass på gymmet eller i min källare, även hunnit med en resa till Stockholm. Vi bodde på Scandic Grand Central och där fanns såklart ett gym i källaren. Efter en lång härlig hotellfrukost bytte jag om och satte igång. Jag var helt ensam och kunde sätta på lite musik och köra mitt program. Knäböj med skivstång, draken med 5-kilosvikt (jag klarade 2x10 repetitioner, sedan gjorde det ont), höftlyft med drag mot rumpan på pilatesboll och 10 minuters cykling. Jag blir faktiskt lite svettig av det här passet. 

En parentes kanske, men i natt drömde jag igen att jag sprang, trots att jag inte fick, och jag cyklade så att svetten rann. Det var helt underbart, ända tills jag vaknade ur drömmen och insåg att det var ... nothing but a dream.

Ja, så medan jag går här och suckar över att Andreas kan ge sig ut och spring i höstsolen (igår kom han 9:a i Mayo två toppar city trail, heja, heja) så sätter jag igång bakmaskinen. Bästa terapi-investeringen jag har gjort. I dag blev det goda brödbullar gjorda på Teffmjöl. Äntligen har Risenta gjort Teff- och Durramjöl som säljs i butikerna - bra mjölegenskaper och nyttigt. Läs mer om mjölen här. 

Ja, så här fina blev de. Nej, nu ska jag gå ut och njuta av höstsolen - ladda med lite D-vitamin och endorfiner inför en ny vecka.

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar