Efterlängtat sällskap

28 November

Nu börjar det minsann bli lite kallare och då åker understället på. För ett par år sedan köpte jag ett merinoull-underställ och det har nog varit en av mina bästa löparinvesteringar. Man håller sig varm, men inte för varm, den fångar upp vätska, typ svett, så att jag inte springer runt med våta kläder och det är skönt att ha på sig. Och i tisdag var det premiär för underställströjan, för när jag skulle ut och springa hade temperaturen gått ända ner till -4!

Men jag var inte ensam - jag fick väldigt trevligt sällskap. Josefine från löpargruppen som vi hade förra hösten, och jag har försökt att få till en tur någon gång i veckan sedan någon månad tillbaka. Men som jobbande småbarnsföräldrar är det inte alltid lätt att synka våra scheman. Men i tisdags funkade det!

Jag vet, lite suddigt, eller rättare sagt, mycket suddigt. Men vadå, det funkar!

Det var riktigt halt ute så vi sänkte farten och gled omkring. Det var härligt och friskt ute och det är så fint med alla lampor som lyser nu. På tal om det har jag inte gjort min premiär-advents-tur ännu - då springer jag runt i stan, tittar på julskyltning och lyssnar på julmusik. Kan rekommenderas! Kan kanske bli av till helgen.

I alla fall så sprang vi över slussen och bort mot Västergärdet, förbi Insikten och in till stan. Vid Klaffbron sprang vi ut på Spikön, över Järnvägsbron och tillbaka längs kanalen bort mot Strandgatans café. Och sedan var det bara några kilometer kvar hem till Skofta. Vi fick pratat om en hel del och att springa tillsammans är ett ypperligt sätt att lära känna varandra. Tack Josefine för en trevligt runda.

Totalt sprang vi nästan 9 kilometer i ett mycket lugnt tempo. 

Tyvärr har jag fått lite ont i halsen igen sedan dess, så det blev ingen runda igår. Hoppas det försvinner till helgen. Känns som om man balanserar på slak lina hela tiden när det gäller det här viruset som har satt sig.

En sista grej - såg ni årets julklapp, ett aktivitetsband! Jag har allt gått och spanat på ett Nike fuelband under ett par år nu, men inte tyckt att jag haft riktigt råd att lägga så mycket pengar på det. Men vi får väl se vad tomten har i sin säck...

Här kan alla ni som funderar på ett i alla fall läsa en liten recension av några olika varianter - test av aktivtetsband.

Nu blir det jobb i många timmar och sedan är det helg vilket betyder långpass. Håll tummarna för att halsen är med på noterna!

 

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar