En förkylning kommer aldrig lägligt

10 September

Hm, ja, det var väl inte direkt vad jag hade hoppats på. En förkylning 2-3 veckor innan Lidingöloppet. Men med tanke på att båda mina barn har legat i feber och snor i en vecka var så har jag väl varit minst sagt utsatt för bakterier. Speciellt med en pusstokig tjej som Lily - hur stoppar man ett snorigt barn från att pussas?

Så mina skor står snällt i hallen och väntar... Jag fick som sagt ont i halsen i söndags och det har tyvärr inte släppt helt ännu, även om det blivit mycket bättre. I söndags och måndags hade jag ont i hela vänstra huvudhalva, inklusive öra, hals, bakom ögat och nacken. Men nu är det bara halsen kvar. Det gror lite på morgonen och på kvällen och jag sväljer och känner efter och sväljer och känner efter. På fredag är det borta - det har jag bestämt mig för. 

Vad gör man då i väntan på att få springa igen, för igår, tisdag, var det faktiskt en hel vecka sedan jag sprang senast. Jo, man funderar. Och då slog det mig att det hör till ovanligheterna att jag inte har sprungit på en hel vecka. Det är en konstig känsla och den är inte alls härlig eller bekväm på något sätt. Det är som en nagel i ögat, som att en samling energi ligger och pyr mellan lungorna och hjärtat. Rastlösheten tar liksom över och det kliar i hela kroppen. Och just det faktumet, att man får en sådan reaktion av att inte träna - det känns i alla fall hoppfullt. Det måste ju betyda att träning och löpning har blivit en självklar del av mitt liv. Något jag behöver för att må bra.

Men jag funderar också på vad det här gör för mitt Lidingölopp. Tur i oturen att förkylningen kom några veckor innan, men jag hinner nog inte komma upp i mina planerade 27 kilometer innan loppet. Kanske till helgen, vi får se. Och sedan är det ju dags att dra ner på träningen för att vara pigg i benen innan loppet. Jag skrev till L-G Skoog, löpcoachen på Runners World, för att få tips, vi får se om han svarar. För alla er andra som tänker springa Lidingöloppet så kommer här en bra länk på uppladdning inför Lidingö de sista veckorna. 

Själv tänker jag fortsätta dricka ingefärste och kurera mig och satsa på fredag. Till er som fortfarande är friska säger jag: tvätta händerna, undvik folksamlingar och snoriga barn! Lycka till!

Jenny Johansson 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar