Ett år av upp och ner

02 Januari

2014, vilket år! Ja, det har verkligen varit ett år av upp- och nedgångar, nästan som att åka bergochdalbana. Och nu är det dags för mig att summera fjolåret och lägga det till handlingarna. I år kommer jag att göra det med en traditionell gala med priser och allt. För här finns priser för årets djupdyk och för årets prestation - allt ryms inom 2014. Så ta på er era finaste galaklänningar och frackar för nu kör vi!

Årets rookie. Min satsning på Alliansloppet blev allt annat än en succé, men jag är stolt över att jag antog utmaningen. Jag gjorde ett seriöst försök med något som jag aldrig förr gett mig på. Tyvärr slutade det med en trasig skinka och jag har fortfarande ont i både rumpa och ben efter mina fall på rullskidor. 

Årets veteran. Jag kan inte annat än bocka och buga för min far som sprang Kräftloppet i Glommen efter många års uppehåll. Men har han bestämt sig, så har han. Gött jobbat, gubben!

Årets prestation. Efter en tids sjukdom bestämde sig min kusin Maricka för att börja springa och när det var dags för Kräftloppet stod hon på startlinjen. Det blev början på en springkarriär som verkligen tog fart och gav resultat. Jag är så grymt stolt över henne och imponerad av hennes vilja och prestation - ett föredöme för oss andra. 

 

Årets egoflopp. När Vår Ruset gick av stapeln i våras i Vänersborg hade jag nog drabbats av storhetsvansinne. GPS-klockan hade jag glömt och vid starten var det bara fart som gällde. Jag sprang som en tok de första 500 metrarna och där tog det slut. Innan jag tog mig i mål hade flåsat och stannat flera gånger och jag trodde helt ärligt att jag skulle dö, att det var något fel på mig. Men icke, jag hade bara drabbats av högmod. 

Årets medioker. Efter Vår Ruset satsade jag stort på Göteborgsvarvet, men förväntningarna stämde inte överens med min form. 1:54 blev sluttiden, vilket var flera minuter sämre än året innan. Jag var helt enkelt inte riktigt i fas under försommaren. 

Årets marathonlöpare. Det blev inget marathon för mig under 2014, men Andreas gav sig inte. Han har med andra ord en t-shirt till. En fantastisk prestation från hans sida - även om vi sprang fortare året innan...

Årets höjdpunkt 1. Kanske var det den fina skylten som Lily och Saga hade gjort för att heja på mig, eller så var jag bara i bra form den dagen. Kräftloppet brukar alltid vara en höjdpunkt för min del och så blev det även i går. Jag sprang på 49 minuter, vilket är en av de bästa tiderna under 2014.

Årets höjdpunkt 2. Ett av årets bästa och roligaste lopp är naturligtvis Kraftprovet och 2014 års upplaga var inget undantag. Jag klarade mig under timman vilket jag var lagom nöjd med - ärligt, ganska nöjd med.

Årets supportrar. De står här längs vägen och tittar oförstående på mig när jag kommer springande i värmen. Och för några veckor sedan kom jag springande längs samma väg i kylan. Inte för att de förstår eller för att de för den delen läser min blogg, men härmed vill jag utse kossorna till mina bästa supportrar.

Årets vinnare. När det var dags för Slussvaret, som är ett lopp för insamling till Cancerfonden, var det många förväntansfulla gula t-shirtar i Gamle Dal´n. Och utan att jag visste det kom jag först i mål av alla tjejer. Ja, så kan det gå när man minst anar det.

Årets bottennapp. Det var varmt och tungt. Jag klarade 10 kilometer, sedan var jag tvungen att bryta. För första gången i mitt liv! Ja, Lidingöloppet blev en stor besvikelse. Jag drogs med en enveten förkylning veckorna innan start och var tydligen inte riktigt frisk under loppet. Men jag gjorde ett tappert försök som slutade med att jag fick åka looserbilen tillbaka till målområdet. Nya tag 2015!

Årets gaseller. De var lite tveksamma innan, men attans så nöjda efteråt. Milla, Lily, Saga och Emma sprang Kraftprovet och gjorde en strålande insats - så klart!

Årets kaka. Jag brukar ge er recept på glutenfri müsli, knäckebröd eller laktosfria smooties. Men visst äter även jag kakor ibland. På Stålboms i Falkenberg finns världens godaste kaka - Falkenbergare - den är värd varenda kalori!

Årets löparkompis. Under slutet av året har jag och Josefine sprungit en hel del rundor tillsammans och det får även bli årets upptäckt - vad roligt det är att springa tillsammans med någon annan. Hoppas det blir många fler rundor under 2015.

Ja, och där tror jag att det får räcka. Det roliga med att blicka tillbaka är alla påminnelser om hur roligt det är att springa. Tänk vad mycket jag har fått uppleva i regn, rusk, sol och blåst. Jag har träffat andra löpare, besökt trevliga städer, fått ta del av andra löpares liv under långpass och svettats och frusit i spåren. Det får mig att vilja fortsätta springa, även när det tar emot!

Gott nytt år på er!

 

Jenny Johansson Träning 2 st

Kommentarer

Jenny - 2015-01-06 08:44

Tack, Ickan. Hoppas vi kan springa några lopp tillsammans under 2015!

Ickan - 2015-01-04 19:23

Det var en bra summering av 2014. Jag kommer att fortsätta läsa din blogg. Den är väldigt bra och intressant. Tack för de fina orden om mig och min löpning. Det värmde. Du är ju min mentor när det gäller löpning. Ha det gött. Kram Ickan

Lämna en kommentar