Farväl Glommen

02 Augusti

Ja, så är snart årets semester slut. Det är med stort vemod som jag lämnar Glommen även om jag vet att vi snart kommer tillbaka. För till Glommen åker vi året runt. Men det är något speciellt med lång semester - slappandet och slöandet. Inga måsten, bara semester och sol. Och det här året har vi ju verkligen fått njuta av riktigt sommarväder med härliga varma kvällar. Bilden ovanför är tagen i går kväll vid 22-tiden när vi tog en sista kvällspromenad. Det var varmt i luften och det doftade hav och salt. Jag gick och la mig med fönstret öppet och låg där och blickade ut på de klarblå himmeln. Jag är så tacksam för att vi får vara där nere på somrarna och ibland önskar jag att det var jag som bodde där - året runt. Men så är det inte så idag packades bilen och när jag skriver det här är vi tillbaka i Trollhättan. Barnen leker redan med kompisarna och är nöjdare än på många dagar. Det kan bli långtråkigt att bara ta det lugnt för småttingarna.

Så vad hände då efter mitt fall med rullskidorna i måndags? Jo, det gjorde attans ont i rumpan och först i fredags vågade jag mig ut på en runda. Jag och Saga gick upp tidigt och tog på oss löparkläderna som vi förbrett kvällen innan. Saga var pigg som en mört och hade kollat klockan hela natten för att inte missa morgonlöpningen. Ja, sådan mor, sådan dotter.

Glad i hågen tog hon täten, den rackarn. Jag var halvt död när vi började springa men jag tog mig snabbt. Vi sprang 2,4 kilometer tillsammans och Saga kämpade på. Några gånger fick vi gå ett par meter, men annars sprang hon på bra. När vi kom fram till huset igen var hon däremot ganska trött.

Skorna klämde så nu blir det till att köpa nya joggingskor - herregud vad barn är dyra i drift.

När jag hade lämnat av Saga visste jag inte om jag skulle springa vidare eller inte. Det gjorde ont i min rumpa men jag kunde inte avgöra om det bara var som ett blåmärke-ömt eller om det verkligen gjorde ont i själva bäcken. Men jag tänkte att jag ger det en chans. Om det blir värre går det alltid att vända. Så jag sprang. Med sikte mot Olofsbo sprang jag med ganska bra fart för att testa om det blev värre. Efter ett par kilometer tyckte jag att det kändes lite konstigt i knät igen. Och kanske är det så att när jag nu inte riktigt fungerar i min rumpa så blir det för tungt för knät och då kan jag inte stabilisera det och då får jag ont. Ja, det är min alldeles egna teori. 

Så jag vände vid Kvarnen och sprang hemåt igen. De varma vindarna kom emot mig och det var riktigt härligt. De sista 500 metrarna ökade jag ytterligare och när jag närmade mig backen utanför vårt hus sprang jag fort uppför. Trött och svettig pustade jag ut. 7 kilometer får jag allt vara nöjd med före frukost. 

Sista gången den här sommaren som jag avslutar rundan med den här utsikten. Här bor vi.

Smoothie, granola, macka och kaffe till frukost och sedan njöt vi av den sista dagen i Glommen. Vi solade och badade och lagade god mat. Vi plockade sådana här små godsaker för att göra björnbärssylt.

Och dessutom läste jag färdigt den här boken, som jag varmt kan rekommendera.

Ja, efter mat och vin är vi tillbaka där vi började det här inlägget - vid den sista kvällspromenaden. På måndag är det dags för jobb igen, allting har sin tid... Och samtidigt måste jag börja träna inför Lidingöloppet på allvar och dessutom ge mig ut på fler turer på mina rullskidor. Det är läskigt efter mina fall, men upp i sadeln igen!

Jag avslutar med den här bilden som får symbolisera Sommaren 2014. Saga hjular var vi än går -  inne i stan, på stranden, på restaurangen (trots att jag förbjöd henne), i vardagsrummet och naturligtvis i hamnen i går kväll. Ha det gott och ge er ut och träna - det tänker jag göra i morgon!

Jenny Johansson Träning 4 st

Kommentarer

- 2014-08-02 22:14

Fantastisk bok men lite sorglig om jag inte missminner mig. Vill bara tala om att det går ett Duathlon den 17 augusti i Vänersborg. Kanske kan vara något? ca 18 km cykling samt ca 4 km löpning-Härligt! Hälsningar Tina

Jenny - 2014-08-02 22:43

Ja, visst är det en bra bok och den slutade inte riktigt som jag trodde... Tack för tipset! Finns det mer info?

Jocke - 2014-08-03 22:22

Ett tips till nästa artikel är hur du kommer lägga upp träningen inför Lidingöloppet, kommer du ta hjälp av någon för att kunna träna inför eller kör du helt själv? Kommer din man oxå springa? Kommer ditt knä att hålla 3 mil? M.m

Jenny - 2014-08-05 14:28

Tack Jocke, det är en bra idé.

Lämna en kommentar