Förföljd av säsongens basilusker

23 November

Jag vet, det har varit ganska tyst från mig den här veckan, men det har sina förklaringar. Här kommer de:

Veckan började bra och såg lovande ut. Klockan 07.00 var jag på plats på Active för lite styrka/smidighet/stabilitet och det var himla bra. Med trötta muskler var jag redo för en vecka full av träning. Ha, trodde väl jag. Tisdag morgon vaknade jag med ont i halsen. Jaha, min plan att ta det lugnt och springa lite sakta hade naturligtvis inte funkat – förkylningsgudarna är inte så lättlurade. 

Så jag drack te med ingefära, tog det lugnt, gick och la mig tidigt och skötte mig allmänt bra under ett par dagar. Lily fick vara hemma från skolan med ont i örat och hennes förkylning ville verkligen inte ge med sig. Så kom fredag morgon. Jag vaknade av att Lily hostade, men det brukar hon göra, så det var väl inget konstigt. Men se det var det. Magsjukan hade slagit till. Andreas och jag sprang runt som yra höns och försökte få ordning på lägret. Handskarna på och jag tog ut klorinet ur skåpet. Hela fredag förmiddag gick åt till att skrubba och städa. Jag blir fullkomligt hysterisk av kräksjuka. 

Stackars Lily har fått leva i isolering sedan i fredags morse. Först idag, efter lunch, har hon fått komma tillbaka till oss. Och än har vi andra klarat oss, men vem vet...

Konstigt det där när någon i familjen blir magsjuk. Man känner sig sjuk även om man inte är det och hemmet förvandlas till ett sjukhus. Usch - men nu i alla fall hennes magsjuka över. 

Men, det har hänt något kul i veckan också. Vi har fått en ny familjemedlem. En liten italienare som jag gått och trånat efter i många år. Äntligen har Andreas gått med på att välkomna vår lilla Luigi i familjen. Visst är han söt?

Och med det halsonda borta tar vi nya tag och hoppas på en härlig träningsvecka - som förhoppningsvis börjar redan ikväll. Då kanske det blir en runda. Eller rättare sagt, då ska det banne mig bli en runda! Och håll tummarna för att vi andra inte blivit smittade!

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar