Fredagsblues

17 Oktober

Äntligen fredag! Här sitter jag i soffan med ett glas vin och njuter av att ha två lediga dagar framför oss. Det har ju varit en hektisk vecka, fylld av arbete, regn och ja, tro det eller ej - snö! Men vi tar det från början.

Man skulle nästan kunna säga att jag fick äta upp mina egna råd direkt efter att jag skrivit dem i mitt förra inlägg. Råd om att köpa kläder som skyddar mot regn, ha bra musik i öronen eller att träna under lunchen. Eller varför inte det bästa rådet - att fokusera på känslan efteråt. Ojojoj, vad svårt det var att leva upp till mina egna råd den här veckan. Det här regnet kan ju döda världens bästa motivation. Våta, stora, tunga droppar är inte lockande - så är det bara.

Så jag körde på mitt reservråd - inomhusträning. Onsdag lunch bar det därför av till Active för veckans andra SSS-pass.

Det var Tina som hade passet igen och jag gillar henne. Bra övningar och hon kör ganska hårt med oss. Vi gjorde magövningar på rullar, drog i gummiband sittandes på pilatesbollar, knäböj på balansplattor och upphopp på lådor. Allsidigt och bra. Efter fyra varv på sex stationer avslutade vi med tabata. 20 sekunder högintensivt och 10 sekunder vila – åtta gånger. Kvart i ett var passet slut och jag sprang in i duschen, tog på mig kläderna och körde till Quality Hotel i Vänersborg. 13.05 steg jag in på kontoret igen - hur snabbt var det? Ha, nästan rekordtid, tror jag!

Så kom torsdagen och jag ville testa Actives löppass på kvällen, men eftersom jag hade jobb i Dals Ed får det vänta till en annan vecka. Istället satte jag mig i bilen och körde mot Dalsland. Det regnade som tusan och jag var lite skraj över körningen. Och värre blev det. Så här såg det ut när jag kom upp till mitten av ingenstans.

Jag trodde inte det var sant - snö! Och snömodd på vägen, inte så roligt att vara ute på dalsländska vägar med sommardäck. Usch, så tidigt ska väl inte vintern komma, det är illa nog att det redan är mörkt på kvällarna. 

Fredag morgon vaknade jag och kände att ett träningpass var på sin plats. Och då menar jag löpning, mindre än två pass i veckan är inte ok. Så jag siktade in mig på lunchen. Men icke. När lunchen närmade sig tittade jag ut genom fönstret och efter att jag resonerat med min rumskompis Simon, eller resonerat och resonerat, det var nog mest jag som övertalade mig själv och han hade den goda smaken att hålla med, så bestämde jag mig för att inte ge mig ut. Och för en gång skull gjorde jag rätt. När jag åkte hem från jobbet sprack det upp och det blev riktigt fint väder. Så innan soffan ropade "kom" till mig med sin allra finaste stämma, slängde jag på mig kläderna och sprang iväg.

 

Jag tog på mig ett par gamla godingar, mina utslitna Adidas Boston, eftersom jag får blåsor på fötterna av mina Supernova. Tror jag i alla fall. Och så åkte vantarna på, fast riktigt så kallt var det inte.

Och som vanligt var det härligt ute. Det bar av ner mot slussarna och nerför slusstrapporna mot nedre slussen.

 

Jag väljer väldigt sällan den här vägen så det var kul. Omväxling är bra.

Jag kutade ända ner till sista slussen och sprang den vackra vägen bort mot Gamle Dal'n. Där tog jag den extremt långa backen upp till Slussmuseet. Jobbig backe, det där. Men jag kämpade på med mitt pannben i högsta hugg. Benen tog mig sedan bort till Insikten och in mot Klaffbron där jag tog vägen längs kanalen hem igen. Och någonstans där längs vägen, när jag sprungit ungefär 5,6 kilometer, började det göra ont i knät. Det är inte möjligt, tänkte jag och såg sur ut.

Typ, så här sur. Jag vet, ni får inte se hela ansiktet - det blir för mycket surhet.

Jag gick några hundra meter och sedan försökte jag springa igen. Och det gick bättre än jag trodde, jag tog mig faktiskt hela vägen hem. Visst kändes det, men det gjorde inte "knivont". Totalt blev det 7,5 kilometer. Kanske inte världens längsta runda, men dock, en härligt fredagstur. Nu måste jag göra något åt det där knät, det brukar ju inte göra ont efter 5-6 kilometer. Rehab, rehab, rehab. Mathias Brunberg har ju faktiskt gjort ett program till mig som jag inte varit så duktigt på att göra, men nu får jag nog bita i det sura äpplet och göra det. 

Ja, så har min vecka sett ut. Hur har ni haft det? Ge mig gärna lite tips på roliga rundor, pass eller annan träning. Jag avslutar med min favoritlåt att springa till just nu. Här är den!

Jenny Johansson Träning 1 st

Kommentarer

Fardin - 2014-12-07 07:43

Jag har ju sagt att du inte skall gå till "kvacksalvare"l lägg på ett tjockt lager Tigerbalsam så går det över...

Lämna en kommentar