God jul magplask!

28 December

Jag tror faktiskt att jag älskar havet ännu mer på vintern. Det stormar, yr och skummar, och man inser hur mäktig naturen är. Som ni förstår på min inledning så har vi varit i Glommen över jul. God mat, ledigt, lata dagar, tid med familjen och... ett riktigt magplask. Vad nu då? tänker ni. Och det gör ni helt rätt i. 

Jo, så här är det. Jag jobbade in i det sista och med tre man/kvinnor kort på jobbet har det varit en ganska jobbig höst. Jag klarade mig över julafton, men sedan bestämde sig kroppen för att nu fick det var nog. Förkylningen som jag fått redan lördagen innan blommade ut i full prakt, jag fick en helvetisk halsbränna och huvudvärken från hell slog till och för att verkligen få budskapet att gå fram till min hjärna toppade kroppen hela grejen med två munsår.

Jag fick helt enkelt kapitulera, vilket betyder att jag sovit från och till i tre dagar. Mellan sovperioderna har jag tagit promenader längs havet och det har gått riktigt bra. Redan på julafton gick vi Harrys juljogg på disans. 6 kilometer och det kändes underbart för mina höfter - jag har inte haft ont någonting.

Om det beror på kortisonsprutorna eller att det helt enkelt går bättre nu, det ska jag låta vara osagt, jag är bara grymt glad över att det känns bra just nu. Och roligt var det även att Harrys juljogg nästan drog in etthundratusen kronor - fantastiskt bra jobbat av både arrangörer och alla Trollhättebor som ställde upp. Tänk vad mycket bra Verdandi kan göra med de pengarna för människor som behöver dem. 

Nu mår jag trots allt bättre och när vi kom hem till Trollhättan idag gjorde jag ett set av mitt rehabprogram för att se hur kroppen klarar det. Så här såg det ut i källaren framför tv:n.

  

Det gick riktigt bra, så imorgon får det bli ett yogapass och promenad. Känns som om jag ska försöka öka lite nu och det känns riktigt hoppfullt. Om ett par veckor hoppas jag att jag kan våga mig på ett Styrka-stabiitetspass på Active. Det var så längesedan och jag längtar så efter att få prova igen. Sjukgymnast Johan sa även att jag kan gå på yogapass om jag tar det lugnt och inte pressar kroppen för mycket. Och yogapass finns även på Active så det ser hoppfullt ut just nu.

Jag måste säga att det känns bra att vi snart ska lägga 2015 bakom oss - det har varit ett riktigt skitår, på ren svenska. Nästa år är 2016, mitt turår, så mina förväntningar är höga. Håll tummarna för att de slår in. 

 

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar