Höga höjder och många mil

12 Juli

111 steg och 29 meter rakt upp i luften. Ni kan tänka er att utsikten från Morups Tånge är magnifik. Och det är en rejäl resa att ta sig ända upp – men vi börjar från början.

Onsdag

Vi vaknade på onsdag morgon och vädret var riktigt dåligt. Ingen morgonpromenad med andra ord. I stället blev det tabata på eftermiddagen.

 

Jag och Lily gjorde övningar medan Saga hade koll på tiden med hjälp av en app. Vi körde två övningar i varje tabata-set. Första rundan var armhävningar och fällkniven och under andra omgången körde vi plankan och rumplyft. Övningarna var jobbiga och träningsvärken som kom ett par dagar senare vittnade om att jag verkligen är i behov av mer styrka.

 

Torsdag

Regnet och vinden höll i sig vilket bidrog till att även torsdagsmorgonens promenad blev inställd. I stället blev det glutenfria pannkakor till frukost.

Efter den kolhydratladdningen packade vi väskan och drog till Klitterbadet i Falkenberg. Här skulle simmas!

Tyvärr är det alla bilder ni får se från badhuset, känns konstigt att fotografera där inne. Klitterbadet är ett riktigt bra bad – inte nog med att det är billigt, det är stort och har saltvatten i bassängerna också. Jag slängde mig i 50-metersbassängen och började mata längder. Eftersom jag aldrig crawlat i en 50-metersbassäng förrut tog det lite tid innan jag fick ordning på andningen – det är ju faktiskt ganska långt och jobbigt – men till slut blev det bättre. Lagom till att barnen tyckte att jag var tråkig.

Efter 500 meter fick jag avbryta min simning och leka och plaska i stället. Men vi nöjt – vi badade i varmbassängen, bubblade i bubbelpoolen och bastade. Härligt!

Vi hann även med en tur på stan för lite reafynd. Jag hittade den här sport-bh:n för bara 99 kronor.

När vi kom hem till Glommen gjorde vi mangoglass från Leila Lindholms nya bok. Helt magiskt gott.

 

För er som vill testa är det väldigt enkelt att göra. Jag ändrade receptet lite eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma. Så här gjorde jag:

Lägg ett paket fryst tärnad mango i en matberedare. Tillsätt 250 gram kvarg, 1-2 msk honung, en banan och 0,5 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver. Kör till en slät gegga och servera direkt med lite rostade kokosflingor på. Smaskens – och nyttigt mellanmål!

 

Fredag

På fredag morgon var vädret bättre och jag fick med mig Saga och Lily ut på morgonpromenaden. Saga gick och sprang medan Lily cyklade. Vinden blåste rakt mot oss och vi fick kämpa på som tokar.

 

Lördag

Eftersom den årliga Kräftfestivalen har ägt rum i Glommen i helgen ägnades lördagen åt Kräftloppet. Ni som har följt min blogg ett tag vet att det är under Kräftfestivalen som jag lyckats prestera som bäst. Förra året sprang jag milen på 49 minuter. Men i år stod jag inte på startlinjen, tyvärr. Det gjorde däremot Britt och Andreas.

Britt sprang 5,5 kilometer på 40:18, vilket är otroligt bra med tanke på att Britt springer typ en runda om året – Kräftloppet! Andreas hade fredagens kräftskiva i kroppen (och han sparade inte på krutet) men trots det sprang han milen på 44:56. Bra jobbat båda två!

Det var roligt att heja på alla löpare, men samtidigt gjorde det ont att inte få vara med. Men min tid kommer – nästa år, då jäklar!

Vad gjorde jag på lördag då – jo, det blev den vanliga 5-kilometerspromenaden med pappa på morgonen. Vi har hunnit avhandla en hel del mil och ämnen under vara morgonstunder, vilket är trevligt!

Söndag

Ja, dags igen för ännu en promenad med pappa. Dagens runda blev 5,5 kilometer och det var varmt och kvavt i luften. Promenaden blir den sista på någon vecka eftersom vi drar till Malmö på en minisemester i morgon. Då får jag hitta på andra aktiviteter för att fullfölja min semesterutmaningen.

Hur var det då med 111 steg och 29 meter rakt upp i luften? Jo, det var visning av fyren Morups tånge under söndagen och jag stegade upp till toppen efter att ha stått i kö i 45 minuter. Men det var det värt – fantastiskt utsikt!

Det var allt för den här veckan, hur går det för er? Kämpa på, vi hörs när vi landat i Malmö!

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar