Jag – en löpare

25 Februari

Jag ser mig själv som en löpare! Det har blivit en del av min identitet. Jag tycker om när jag träffar folk som frågar mig om min löpning och om löpning i allmänhet. Men precis som med andra saker som gör mig till den jag är, känns det tungt när man inte lever upp till det man utger sig för att vara.

Jag trivs med att vara lite hurtig – alltid retar det någon – och jag trivs med att ta hand om min kropp och vara noga med vad jag stoppar i mig. Vart vill jag då komma med det här flumsnacket? Jo, ni förstår hur jobbigt det blir när jag inte kan springa. När någon säger att nej, håll upp i tre veckor, gör något annat.

Hm, denna någon, är Mathias Brunberg. Efter att jag hade beklagat mig över att smärtan kommer och går och inte vill ge med sig, sa han det där om att inte springa. Jag försökte göra några konstiga tolkningar av vad han sa, men budskapet var tydligt - håll upp med löpningen i tre veckor. Tre veckor!

Visst har han rätt, och visst känns det, av någon underlig anledning, bättre att låta bli när man blivit tillsagd. Men det är tråkigt och även om han inte sa orden "alternativ träning" så är det just det som måste ta vid. Jag måste tvinga mig själv att ställa mig på crosstrainern eller sätta mig på roddmaskinen - för cykeln är alldeles för tråkig.

Så får det bli. Rehab, styrkepass och rodd. Inte helt tokigt, eller hur? Bara det ger resultat, för nu är jag riktigt less på det här.

Jenny Johansson Träning 2 st

Kommentarer

Fardin - 2015-02-25 10:29

Vattenjympa i Vargön är ett bra sätt att bli av med skadan.

Om du inte vill använda Tigerbalsam ...

Jenny - 2015-02-25 10:51

Tack för tipset Fardin! Ska kolla öppettiderna...

Lämna en kommentar