Känn dig uppdaterad – gilla mig på Facebook

23 Juli

Vem är det som springer här? Ja, det får ni fundera på ett tag till. Först till något helt annat.

I veckan bestämde jag mig för att skapa en helt ny Facebooksida för min blogg. Anledningen är att det är svårt för mig att tala om för alla som följer min blogg att jag har uppdaterat den och eftersom jag inte uppdaterar varje dag kan det vara svårt för er att veta när jag har skrivit ett nytt inlägg. Dessutom tänker jag att det kan vara roligt att få gå loss totalt när det gäller löpning, motivation och mat – och göra det i kortversion. Facebooksidan heter Jennys Joggblogg och ni hittar den här.

Nu behöver ni bara gilla sidan så hojtar jag till när bloggen är uppdaterad. Det vore naturligtvis även jätteroligt om ni delar sidan bland era vänner som kanske skulle vilja följa min blogg. Nog om det – dags för de senaste dagarnas utmaningar.Håll i er, för nu kör vi!

Måndag

Som jag rapporterade redan i förra inlägget blev det en promenad med pappa på måndag morgon, men den fysiska träningen tog inte slut där. Efter lunch packade jag min väska och drog till Klitterbadet. Visst tycker jag att det är roligt att ha med barnen, men ibland är det skönt att få en stund för sig själv och när det visade sig att de inte ville följa med, valde jag att inte försöka övertala dem.

Jag fick helt enkelt en härlig stund för mig själv. Det var kallt i bassängen, eller ja, 28 grader, men för mig är det kallt eftersom jag alltid fryser – med betoning på alltid. Men jag fick snabbt upp värmen. Med dolmen som avlastning för höfterna började jag veva febrilt i 50-metersbassängen. Längd efter längd och när jag hade gjort 20 längder, alltså 1 000 meter, var jag nöjde.

 

Till och med så här nöjd. Jag firade mina längd-erövringar med en stund i bastun. Lugnt och skönt.

Med ny energi återvände jag till brottsplatsen där Kristian, min systers kille, hade fullt sjå med att göra övningar. Ha, kul tänkte jag och hängde på hans chins.

Jag klarade inte att göra ens en helt själv. Om ni tittar noga på bilden ser ni Kristians huvud vid mitt vänstra knä. Han fick hjälpa mig något för att jag skulle ta mig upp.

 

Även Emma fick lite extra hjälp och Kristian fortsatte med sina benböj och plankan. Det blev med andra ord en hel del motion i måndags – promenad, styrka och simning.

Tisdag

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, konstaterade pappa och jag vid 07.30 och gav oss iväg på vår morgonpromenad. Regnet hängde i luften men det var först under våra sista 300 meter som himlen öppnade sig. Men då kom det å andra sidan desto mer. Vi kunde inte annat än skratta åt eländet och trots att vi hade regnkläder blev vi blöta innanför. Totalt gick vi 5 kilometer.

Men efter regn kommer som bekant solsken och resten av dagen var riktigt härlig. Så här vackert gick solen ner över taken lite senare på kvällen.

Onsdag

Jag har hittills gjort någon slags aktivitet varje dag sedan min första semesterdag, förutom en dag då jag kände mig lite trött och familjen bråkade. I onsdags hände ungefär samma sak, fast utan bråk. Jag skulle till Köpenhamn över dagen för ett litet möte och fick därför sitta på tåg större delen av dagen. 06.34 gick tåget från Falkenberg och 18.55 var jag tillbaka. Mitt möte i Köpenhamn varade dessutom i tre timmar och man kan väl säga att vi satt ner 95 procent av den tiden. Ja, ingen dag som kommer att gå till historien som min mest aktiva, men när jag tittade på telefonen hade jag gått 3 kilometer. Så inte så tokigt.

Jag fick i alla fall en riktigt god macka och jordgubbs- och ingefärssmoothie på Köpenhamns centralstation. Inte fy skam!

Torsdag

Ordningen återställd och jag och pappa traskade iväg vid 8-tiden. Molnen hängde över oss och det blåste rejält. Men solen lyckades ta sig igenom och det var en härlig morgon. Ända tills vi hörde några snabba steg bakom oss. Andreas och Emma hade hoppat i löparkläderna och tagit sig ut på en runda.

Hurtbullar – jag är så avundsjuk. Men inte gråta över spilld mjölk, det stå i alla fall underbart ut när de susade förbi. Vi gick 5,5 kilometer och när vi kom hem hade Emma redan hunnit tillbaka och hon och Kristian höll på att göra amerikanska pannkakor igen.

 

Den här gången gjorde dessutom några glutenfria till mig. Snällt, eller hur? Mumsfilibabba, som vi säger.

I morgon bär det av på äventyr till Jersey. Vi är bjudna på bröllop och det ska bli så himla kul. Får se vad jag får till för övningar och aktiviter under resan – kanske några vändor i simbassängen på hotellet eller plankan på flygplatsen. Man vet aldrig när andan faller på.

Så ut med er och spring – det skulle jag gjort!

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar