Laddad för ett riktigt kraftprov!

17 Juli

Oj, vilken vecka. Det har varit både det enda och det andra. Shoppingtur till Halmstad, löpning, orolig för hälsenan och frossa i italienska delikatesser. Nu är jag redo för Kraftprovet, men vi tar det från början.

 

SMHI utlovade regn och lite sämre väder så i början av veckan bestämde jag och min pappas fru Britt, oss för att åka på shoppingtur till Halmstad. Som ni ser på den första bilden så lyser solen så vi hade kanske inte behövt oroa oss för regniga dagar, men shoppingturen var inplanerad så vi åkte. Och vi hade riktigt trevligt och åt världens största räkmacka. Ärligt talat, den var så stor så att inte ens jag kunde äta upp den. Jag brukar annars kunna äta hur mycket som helst. 

På tisdagen blev det bad på Klitterbadet i Falkenberg och efteråt åkte vi till Siaglass i Slöinge och köpte massa andrasorteringsglass. Gott som attans, och naturligtvis hade de laktosfri glass till mig. På vägen dit svängde vi förbi Shellmacken på Skrea backe och kan ni tänka er vem vi träffade där? När jag stod i kassan och skulle betala undrade expediten om det var min bil som stod utanför. Han pekade på en svart, snygg Jaguar, så jag skrattade lite och sa: "Nej, det är inte min bil". I samma ögonblick kom Saga springade och viskade upphetsat: "Kolla mamma, där är Carola". Och mycket riktigt, där var hon och i hon tog några snabba steg mot kassan där jag stod. Hon log mot mig och jag blev så nervös så jag log tillbaka och sprang snabbt därifrån. Ja, för 31 år sedan hade jag förmodligen svimmat.

Så med adrenalinet på topp tog jag och Andreas på oss springkläderna när vi kom hem och sprang iväg. Det hade regnat en del under dagen och det var fortfarande mulet. Vi visste inte om det skulle fortsätta regna men vi chansade på så lite kläder som möjligt och det var nog en bra chansning. Visst kom det några små droppar under rundan men det var varmt och härligt. Det blåste lite grann, men i slutet av våran mil sprack det till och med upp och solen tittade fram. En underbar kvällsrunda. 

Glada i hågen! Det är fantastiskt bra för mig att springa med Andreas. Jag får kämpa lite extra för att hänga med honom och jag utmanar mig själv hela tiden. Den här milen körde vi i 5:13-tempo och vi kunde dessutom prata hela tiden. Det känns riktigt bra just nu. Tyvärr får Andreas inte samma utmaning av att springa med mig, men han får vara nöjd ändå, han får ju springa med mig!

Däremot kändes det inte riktigt bra i hälsenan. Jag har ju inte haft några problem med den sedan min inflammation försvann för ett par år sedan. Men jag kände det redan när vi gav oss iväg. Skorna kändes konstiga och det drog i hälsenan. Men jag tänkte att det var nog inte så farligt och drev på ganska bra i steget. När jag väl kom hem hade jag ont i hela nedre vaden och ner mot hälen. Attans. Jag kletade Tigerbalsam så det stod härliga till och jag masserade för glatta livet. Och när jag vaknade nästa morgon kändes det bättre, men inte helt bra. Jag gjorde lite tåhävningar och just nu har jag inga känningar kvar. Hoppas att det håller i sig - Kraftprovet är ju ingen välgörenhet för hälsenan direkt.

Men jag tror att jag har hittat orsaken till det onda.

Mina älskade sandaler. De är sköna att gå i men tyvärr helt platta. Så nu får jag bara gå i dem när jag verkligen vill skämma bort mig själv. Nästan aldrig med andra ord...

I går kväll firade vi sista kvällen i Glommen på ett tag med en liten italiensk afton. Vi köpte alla sorters delikatesser och grillade pizza på pappas grill. Ja, ni hörde rätt, vi grillade pizza och den blev så supergod. Man använder en speciell sten som man värmer upp och sedan lägger man pizzan på stenen och sätter på locket.

Kolla vad mycket läckerheter!

Och nu har kommit hem till Trollhättan. Det är med blandade känslor. Jag älskar Glommen, jag stortrivs när jag är där nere och vill inget hellre än att stanna kvar. Där finns inga måsten (förutom att bestämma vad vi ska äta till lunch och middag) och vi kan verkligen bara strosa omkring och koppla av. Men nu har vi varit där i tre veckor, barnen har till och med varit där i fyra veckor, så nu kändes det som om det var dags att komma ur bubblan en stund och åka tillbaka till Trollhättan. Så vi åkte hem i dag och i morgon springer vi Kraftprovet - om allt går som vi önskar. Det ska bli jätteroligt!

Jag hoppas att vi ses vid starten! Kraftprovet är något som alla som aspirerar på att vara joggare eller löpare, borde springa. Det är en utmaning - ett kraftprov - samtidigt som det är en stor folkfest. Vi ses där och lycka till!

Jenny Johansson Träning 2 st

Kommentarer

Tidtagaruret - 2014-07-18 18:26

Grattis till fin tid med tanke på din hälsena!!

Netto 59.17 o brutto 59.45.

Jenny - 2014-07-19 20:43

Tackar! Nu sitter jag här och har träningsvärk i benen så till nästa år får det bli lite mer backträning!

Lämna en kommentar