Långpass, styrka och tillbaka på jobbet

23 Juni

Tänk vad fort tiden går. För drygt en vecka sedan satt vi på planet till Kreta, fulla av förväntan. Nu sitter jag här på kontoret som om ingenting har hänt - vart tog tiden vägen? Ja, det kan man fundera på. Men det känns i alla fall bättre att sitta här nu än innan resan. Jag känner mig lagom utvilad för att jobba en vecka till innan min "riktiga" semester börjar. 

Och för att kunna avsluta på topp och för att kunna koncentrera mig på jobbet ordentligt har barnen åkt till min pappa och Britt för en veckas sommarlov. Andreas körde ner dem igår kväll så jag blev helt ensam i huset - tomt och tyst. Konstigt, det där. Ibland längtar man efter att få vara helt själv, men när man väl är det blir det så tyst. Det fanns inget annat att göra än att ge sig ut på en runda. 

Här är mina gobitar, redo för avfärd till Glommen. Å, vad jag saknar er!

Jag hade bestämt mig för en lite längre runda så det fick bli min älskade Överbyraka. 15 kilometer tur och retur till shoppingland. För att komma i långdistansmood tog jag på mig min matathon-t-shirt.

Den sitter som en smäck. Jag är grymt nöjd över den här erövringen!

Ja, så bar det iväg. Jag sprang ner till slussarna via Nysätra och kan ni tänka er vad som händer då. Jag springer på Emelie från Löpargruppen. Jag har inte sett henne på jättelänge och när vi pratat en kort stund visade det sig att hon också var i början av sin runda. Vi betstämde där och då att vi skulle springa tillsammans. Å, vad kul, jag stängde genast av min musik och vi började jogga längs kanalen. Underbart att ha någon att springa sina långrundor med, det blir så mycket trevligare. Vi pratade på om löpning, Göteborgsvarvet och livet i allmänhet.

När vi kom till Överby vände vi och sprang helt enkelt hem igen.

Oj, vad glada vi är. Jag ser ju helt euforisk ut. Törstig på sällskap, någon?

Emelie bor i stan så där "släppte" jag av henne och sprang vidare. När jag kom hem hade jag avklarat 15 kilometer i 5:40-fart. Totalt blir det 22,5 kilometer den här helgen och runt 27 kilometer under förra veckan. Inte så tokigt med tanke på min lata semester på Kreta. 

Väl hemma slängde jag i mig en smoothie med min hemmagjorda müsli - i min ensamhet. Men herregud, hur tyst kan det bli?

 

Jag försökte mig även på lite övningar, bland annat den här, men det var fortfarande tyst!

Jag fördrev kvällen med att titta på tv och innan jag gick och lade mig ställde jag klockan för ett pass på Active. 05:45 var det dags att gå upp och käka gröt. Och trots att det var måndagen efter midsommar och många har gått på semester var passet på Active nästan fullt. Många härliga och energifyllda människor satte igång klockan 07.00 och körde hårt. Bra pass! Tyvärr blir det nog mitt sista pass under sommaren eftersom det bär av till Glommen i slutet av den här veckan.

En tanke är ju faktiskt att stoppa ner Mathias i fickan och ta med honom till Glommen. Då kan han ju köra ett pass där varje måndagmorgon. Hm, vet inte om han är så pigg på det...

Nej, nu sätter vi igång sista arbetsveckan innan semestern. Mycket som ska göras och mycket träning som ska avverkas. Så ger er ut i spåren och njut!

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar