Ömsom vin ömsom vatten

26 Mars

Känner ni igen den här lilla krabaten? Just det, det är ingefäran som har kommit ur sina gömmor. När jag ändå inte kan springa av andra skäl passar jag även på att ha en liten förkylning. Inga stora grejer, bara ont i halsen ett par dagar och lite hostig. Men det är inget som lite ingefära inte biter på. Så efter en snabbförkylning är jag på gång igen. Men vi tar det från där jag lämnade er sist ...

Vi var ju i Sälen förra veckan och fick en fantastisk avslutning på vår vistelse. Lördag var det dags för hemfärd och då stod solen högt på den klarblå himlen över fjället. SMHI-nördar som vi är i familjen, hade vi naturligtvis koll på detta och hade städat stugan under fredagen, då det snöade hela dagen. Klockan 09.00 var vi därmed i backen på lördag morgon. Men det var riktigt kallt och jag bestämde mig för att njuta av solen i stället för att frysa på skidorna utför. En kopp kaffe och lite sol i ansiktet fick avsluta min Sälenresa.

Väl hemma satte tvättningen igång. Visst hade jag känt av att stugan vi hyrde luktade mögel, men det blev betydligt tydligare när vi kom hem. Allt luktade och därmed har tvättmaskinen gått varm hela veckan. Eftersom vi dessutom har parfym-allergi i familjen är det rätt svårt att få bort stanken. Jag har tvättat, hängt ut, vädrat och tvättat igen, men det sitter som skam. Är det någon som har en bra idé på hur man får bort mögellukt ur kläderna så tar jag tacksam emot den.

Träningen då? Jo, när vi kom hem kände jag mig rastlös i kroppen men tyvärr känns det som om min situation med höften, ryggen och allt det där, bara blir värre.  Det känns faktiskt som om jag blivit sämre sedan jag slutade springa och jag kan inte tolka det som något annat än att blodcirkulationen som uppstår när man rör sig faktiskt bidrar till att det blir bättre.

 

Jag har hunnit med några promenader under veckan. Här gick jag fem kilometer längs Kärlekens stig och Träbrostigen. Bra underlag och lite upp och ner. Fick faktiskt upp pulsen, vilket kändes bra. 

Och efter några kvällar med ont i halsen och ingefärste var förkylningen borta på tisdag kväll. Onsdag morgon packade jag alltså min väska för ett lunchpass på Active. Och den här gången var det Jonas Holmin som stod för regin. Jag gillar ju variation så även om Mathias pass är grymma var det roligt med något annat. Och passet gav mig en riktig genomkörare. I bilen på vägen till träningen bestämde jag mig för att "köra skiten ur mig". Nu får det bära eller brista, tänkte jag.

Så vi körde på med alla möjliga redskap, framför allt kroppen, kettlebells och vikter. Först en springade uppvärmning med löpning, björngång och utfallssteg. När vi var varme var det dags för fem olika övningar som kördes en åt gången. 4x45 sekunder på varje övning med 15 sekunders vila emellan. Ja, det kändes ordentligt, det kan jag lova.

Och när jag vaknade i morse hade jag fruktansvärd träningvärk i... nacken!!! Jag tror inte att jag har haft det förut. Så om ni ser en ganska liten tjej med extremt stor, muskulös nacke på stan - ja, då är det nog jag!

Så om jag ska sammanfatta veckan säger jag: ömsom vin, ömsom vatten. Lite bra och lite dåligt – men det är väl så det ska vara.

Hoppas jag har inspirerat er till att köra ett pass – vare sig det är styrka, löpning eller annan träning. Kör hårt!

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar