Shopping och tivoli är också motion

16 Juli

Vilka härliga dagar vi har haft i Malmö - shopping, god mat, mycket vin, tivoli och gamla stenar. Men oj, oj, oj, vad ont jag har just nu. Jag har gått alldeles för mycket de senaste dagarna och när vi kom tillbaka till vårt hotell på kvällarna jämrade jag mig och gnydde över mina ömma höfter. Andreas har kört armbågen i den vänstra höften, som är värst, och masserat så hårt han kan. Det hjälper men bara en liten stund. Och det värsta är att jag inte vet hur jag ska göra eller vad jag ska undvika för att det ska bli bättre. Det gör ont vad jag än gör. Det blir tydligare och tydligare att jag behöver en operation.

Men nog om det, här kommer min semesterutmaning sedan min senaste redogörelse. Håll i er för nu kör vi.

Måndag

Efter att vi hade städat huset i Glommen och gjort oss klara bar det iväg till Malmö. Vi landade i Västra hamnen vid lunchtid och käkade god lunch på Vespa - en av mina favoritrestauranger eftersom de har både glutenfri pizza och pasta. Kan rekommenderas om ni har vägarna förbi. När matintaget var avklarat styrde vi kosan mot Emporia, det stora shoppingcentret som tjejerna har tjatat om sedan vi var där förra året. Där finns nämligen både Hollister och Victoria Secret - och dessutom Hamleys. Ja, ni förstår ju vilken lycka. 

Vi spenderade nästan fem timmar där och när jag tittade på min stegräknare på telefonen hade vi gått över sju kilometer. Herregud, vad trött jag var i kroppen. Som ni förstår shoppade vi en hel del och alla var nöjda och glada. Dagens aktivitet blev alltså shopping och sju kilometer är ju inte så tokigt!

Tisdag

När vi vaknade och hade ätit hotellfrukost fick jag för mig att nu var det dags att kompensera barnens enorma shoppingbehov med lite kultur. Och vad passar då bättre än Ale stenar? Tjejerna trodde att jag blivit galen: "inte ens du gillar en samling stenar", sa Saga och surade i bilen hela vägen till Ystad. Väl framme började hon mjukna upp och när hon insåg att det inte fanns några kor i närheten av stenarna tyckte hon till och med att det var riktigt kul.

Jag menar, vilken 11-åring som helst tycker väl att det här är superkul. Ja, ja, när mitt dåliga samvete över mina barns brist på kultur var åtgärdat drog vi vidare in till Ystad. En jättemysig stad där vi åkte stadståg och åt god lunch. Väl tillbaka i Malmö tog vi en promenad ner till alla torg som finns i centrum och när jag summerade dagen hade vi gått över en mil. Och det var inklusive den lång backen upp till stenarna. Ännu en rörlig dag.

Onsdag

Nu började all gång kännas av ordentligt. Andreas fick massera min höft efter frukost och det blev bättre någon timma. Men det fanns ingen tid att vila eller sitta och tycka synd om mig själv - vi hade siktet inställt på Köpenhamn och Tivoli. Bara att börja traska igen. Vi hoppade på tåget vid Triangeln, några hundra meter från hotellet och gick av mitt emot Tivoli - hur bra som helst. Väl inne på området väntade åtta timmar av åk, åk, lite mat, åk, åk och mer mat och sedan åk igen. 

Som tur är gillar vi att åka samma karuseller och med åkband kunde vi åka hur många gånger som helst. När vi väl kom tillbaka till lägenheten och hade fått i oss lite mat somnade vi allihop som döda sillar. Nio kilometer gick vi totalt. Aj, aj, aj!

Torsdag

Ja, då var det dags att packa ihop och åka hem till Trollhättan. Fyra timmar i bilen väntade och är det något jag vet så är det att det gör extra ont av att sitta i bilen. Vi planerade därför in en promenad på stan i Malmö och lite lunch så att jag fick röra på mig innan vi satte oss i bilen. Fem kilometer hann vi med innan avfärd och sedan stannade vi på vägen så jag fick sträcka på benen. Och det gick riktigt bra. Det funkade i alla fall.

Ja, så för att summera har jag gått 32 kilometer på fyra dagar - hm, när man tänker på det så är det ju faktiskt lika långt, om inte längre, än jag brukade springa under en vecka när jag var "verksam". Ja, så kan det ju vara. Andreas fick naturligtvis in en morgonlöparrunda - men jag la mig bara under täcket och somnade om. Jag är absolut inte bitter ...

I morgon är det dags för det årliga Kraftprovet för alla löpare. Hoppas alla ni som kan tar chansen och springer. Har ni inte anmält er än går det alltid att göra i morgon förmiddag på Älvhögsborg - passa på, det är ett superroligt lopp! Jobbigt, men roligt! Så lycka till alla som ska springa. Saga, Lily och Andreas står på startlinjen och jag hejar på. Hoppas vi ses.

 

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar