Sista rundan 2014

31 December

Under julledigheten har jag blivit lite lat och sovit ända till klockan 07:45. "Sova halva dan", som min pappa brukar säga. Och jag vill inte låta pretto, men det där med att sova på morgonen, det är inte min grej. Inte för att jag inte vill, utan för att jag inte kan. Vaknar jag någon gång efter 05.30 är det väldigt svårt att somna om. Så för det mesta ligger jag och filurar lite grann innan jag bestämmer mig för att smyga upp.

Men under lovet har det blivit annorlunda, jag har sovit mer än en timma längre än vanligt – i alla fall när vi var i Glommen. Men i morse var jag tillbaka i gamla rutiner igen. Lily vaknade 05.40 och ropade "mamma", sedan vände hon sig om och somnade om. Men då var det redan kört för min del. Bara att smita upp. Och det passade ju ganska bra. Jag hade bestämt att springa en runda med Josefine vid 10-tiden så jag passade på att äta en tidig frukost. Gröt, bär och banan.

Medan jag väntade på att maten skulle lägga sig tillrätta i magen, slängde jag ihop min hemmagjorda müsli och lagom till att den var klar var jag påklädd och redo för att ge mig ut. Josefine var tidigt på plats vid Kvarterskrogen i Skoftebyn, där vi brukar träffas. Jag hade tagit på mig ordentligt med kläder och ganska snart märkte jag att det var alldeles för mycket. Men lite extra svettningar har ingen dött av. Vi sprang ner till slussarna och in mot stan. Där valde vi att springa bort till kommunhuset och in i Hjortmosseparken för att ta en titt på det nya utegymmet som de har byggt där.

 

Som ni ser var det ganska dimmigt ute, men ni förstår vad det går ut på. Det fanns en cross-trainer, en station för sitt-ups, en för pull-ups och så vidare. Vi testade samtliga och konstaterade att det där med styrka är något vi behöver satsa lite mer på. Det kommer förmodligen bli fler rundor till Hjortmosseparken i vår.

Ja, sen sprang vi hem och konstaterade att vi sprungit 8 kilometer i 5:30-fart och kört lite styrka. Inte så tokigt dagen före nyårsafton. Inga rekordtider, men dock!

När jag kom hem smakade jag på min nya müsli tillsammans med lite yoghurt, gudomligt gott. Den här gången bytte jag ut honung och en del av sirapen mot äpplejuice, vilket gav en lite ny smak. Man måste ju variera sig.

Nu är det snart dags att sammanfatta 2014, men det sparar jag till nyårsdagen. Ha en kul och trevlig sista kväll på 2014. Och satsa på nyårslöften som ni tänker hålla!

 

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar