Sköna söndag

08 Mars

Vilken tur att man inte åker Vasaloppet i dag. Inte för att jag åkt det något annat år heller, men när man sitter här och tittar på tv:n och ser hur de sliter i slasket - ja, då är man glad att man inte är där. Stackars alla som tränat hela vintern för utmaningen. Men som sagt, allt är en utmaning och det lär bli bra träning för både muskler och psyke. Alltid lär man sig något.

Själv har jag betat på under veckan som gått och försökt att hålla modet uppe. Det har gått ganska bra, faktiskt. Jag har fått ett höj- och sänkbart skrivbord på jobbet så nu är det slut på sittande och korta lårmuskler. Nu ska här stås!

Och så har det blivit en del rehab - även om det inte har blivit så mycket som jag önskar. Jag skulle vilja få till fem pass per vecka, men den här veckan har det bara blivit tre. Nya tag nästa vecka! Som ni vet gjorde jag ett SSS-pass på Active i måndags morse men fredagspasset fick jag hoppa över eftersom det var Minälvs frukostmöte. Hör och häpna, jag har valts in i styrelsen så jag var nu på plats och fotograferade evenemanget. I fredags pratade Johanna Bradford som driver bloggen Tant Johanna, tillsammans med Jonas Blomster - båda jobbar på byrån Change i Göteborg. Mycket intressant, speciellt för mig som också har en blogg. Jag har mycket att lära ...

I stället blev det 45 minuter på crosstrainern på torsdag kväll. Det gick bra och jag kände inga onda aningar i kroppen efteråt. Så vad brukar Jenny göra då - jo, hon ökar naturligtvis. Med ett självförtroende på topp fick jag för mig att det var dags att göra ett långpass på crosstrainern, om jag inte kan springa ett långpass så kan jag naturligtvis göra det på maskinen. 

Lördagen kom och efter att jag gjort min hemmagjorda glutenfria müsli ...

... tog jag mod till mig och körde till Motionsplatset på Quality för att köra mina 90 minuter på crosstrainern. Sagt och gjort, så blev det också.

Så här ser det ut när jag är i farten, snabbare än fokus!

Jag var trött i benen och höften när jag var klar och ja, ni kan ju räkna ut vad som hände - jag fick lite ont i höften. Inte så ont som jag brukar när jag springer, men det kändes på kvällen och det känns lite idag. Men jag var ändå glad över att få ur mig lite energi. För mitt problem är nämligen att jag måste träna, och jag måste träna ganska länge för att min kropp ska må bra. Jag upplever inte träning som en pina. Snarare säger min kropp ifrån ordentligt när jag inte får träna och jag mår dåligt, både psykiskt och fysiskt. 

Duschad, redo och klar för Mello - igen. Herregud, tar det aldrig slut...

Vad lär vi oss då av det här? 

1. Det här är en tid i mitt liv då "måtta" är ett riktmärke - träna med måtta

2. Jag ska inte pressa mig själv för ett mål - kan jag springa Gbg-varvet är det en bonus, men inget jag ska pressa mig själv att göra.

3. Satsa på rehab och styrka, även om det är frusterande. 

4. Bättre ofta och kort än sällan och länge. Kanske bättre att köra 45 minuter tre gånger i veckan.

Och så till något helt annat. Köp tulpaner nu, snart är säsongen över!

Visst är de vackra! Jag köpte dem i går efter att vi hade städat. Lördag förmiddag är nämligen familjens städdag. Inte så populärt bland de yngre i hushållet, men det blir fint när det är gjort. Och då kan man pynta med fina tulpaner - vardagslyx!

Ha en bra början på veckan så hörs vi snart. Själv ska jag njuta av söndagen och bara baka och ta det lugnt och njuta av ledigheten medan Andreas springer långpass - 21 kilometer! Ja, olika falla ödets lotter. Men jag är inte bitter!

 

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar