Snabba fötter och ösregn

17 Augusti

Ja, här kan jag sitta och vänta på att regnet ska ge med sig, men det lär nog dröja. Jag hade tänkte mig en 2-milsrunda mellan klockan 10 och 12, för enligt SMHI i går kväll skulle det bara vara mulet på förmiddagen - inget regn. Men vem kan lita på SMHI? Jag har visserligen inget emot lite regn, men när det öser ner, som det förmodligen kommer göra resten av dagen, då är det lite för mycket för att man ska kunna vara ute på ett långpass. 

Så jag får helt enkelt byta plats på träningen. I eftermiddag försöker jag mig på SSS-passet på Active i stället och så kör jag långpasset i morgon kväll - för enligt SMHI ska det bli halvklart då...

Så i väntan på nästa träningspass tänkte jag passa på att skriva lite om Slussvarvet i går. Det var en härlig tillställning med både sol och regn. Friskt i luften, men ändå varmt. Och framför allt en god stämning. Innan loppet satte igång var det dags för uppvärmning med Friskis och Svettis.

Jag brukar tycka att det känns lite konstigt med gympauppvärmning. Nu menar jag inte speciellt för Slussvarvet utan alla lopp. Varför är det gympauppvärmning när det finns en hel del uppvärmningsövningar som lämpar sig bättre för just löpning. Jaja, inget att hänga upp sig på, men ändå en fundering.

 

Jonas och Andreas tog allvarligt på uppvärmningen och Sandra var glad och förväntansfull inför loppet.

Ja, så gick starten. Jag stod och tjatade med folk, som vanligt, så jag fattade inte vad det var som small, men någon sekund senare var vi igång. Starten gick från grusplanen i backen mellan Gamle Dal´n och Slussmuséet, så alla fick bekänna färg direkt från början. Sedan sprang vi längs kanalen in mot stan och precis innan Klaffbron, svängde vi vänster över den lilla bron och tillbaka på den lilla grusvägen mot kyrkan. Jag kände mig ganska stark i början men var osäker på hur jag låg till eftersom jag inte hade min klocka med mig. Min tanke var nämligen att se det som en liten, trevlig men lugn runda. Men jag sprang nog på rätt fort för när jag närmade mig Klaffbron kände jag mig ganska trött och andfådd. Men, vid kyrkan var det dags för vatten och jag fick nya krafter. Sprang om en hel del folk och det kändes bra. 

När vi kom till Västergärdet svängde vi ner mot kraftstationen och Kärlekens stig och i den långa backen nerför lyckades jag samla på mig en hel del energi. Så när väl stigningen på Kärlekens stig började, kändes det bra. Ja, och sen var loppet slut. På sluttampen stod Saga och Lily tillsammans med kompisen Emma och Nettan och hejade på oss. Det är alltid roligt när mina juveler är på plats. Och trots att jag hade hörlurarna i öronen så hörde jag något om plats nummer två. Men jag tänkte att det gällde nog inte mig. 

Jag sprang mot backen innan målet och där stod Lars Johansson och skrek "spurta". Jaja, det kan jag väl, tänkte jag. För jag var inte speciellt trött. Så jag sprang som en tok uppför backen, mest på skoj, och precis innan mållinjen sprang jag förbi en tjej som legat framför mig ett tag. Jag gick runt en stund och efter en tag gick det upp för mig att jag var nog första tjejen in i mål. Hm, jag är inte 100 procent säker, men ja, det var nog faktiskt så. Spelar väl egentligen ingen roll, men lite kul är det ju ändå, speciellt eftersom jag inte hade en blekaste aning om det förrän flera minuter efter målgång.

Först i mål av alla var Martin Rosendahl. Riktigt roligt, tycker jag. Jag visste inte ens att han sprang så mycket, men där ser man - i de lugnaste vatten... Grattis Martin, säger jag i alla fall! Andreas också gjorde bra ifrån sig och kom på fjärde plats. Ja, vi var väl ganska nöjda båda två!

 

Mari-Louise kämpade på för att hålla sonen Felixs tempo. På den andra bilden ser vi Johan som även sprang Kraftprovet i år och ska ta sig an Lidingöloppet i september. Han var mycket nöjd med Slussprovet. Daniel brukar också vara en hejare på att springa men dagen till ära var det han som tog hand om barnen.

Ja, det var årets Slussvarv, roligt och härligt och framför allt - vi sprang för en god sak. 60 000 kronor till Cancerfonden, det är väl en anledning så god som någon för att ge sig ut och springa!

 

Jenny Johansson Träning 2 st

Kommentarer

Jocke - 2014-08-19 22:57

Hade du någon uppfattning om vilken tid du fick i mål?

Jenny - 2014-08-21 15:46

Nej tyvärr, jag har ingen aning, men jag skulle tippa på strax under 30 minuter.

Lämna en kommentar