Spring för en god sak

04 Juni

Att kombinera löpning med insamling till ett välgörande ändamål är väl en lysande idé? Då gör man inte bara gott för sig själv när man springer, utan även för andra. Så nu tänkte jag tipsa om två löpevent som jag tycker att ni ska delta i och därmed bidra till att andra människor får det lite bättre.

Det första är Nationaldagsjoggen som går av stapeln på... just det, Nationaldagen. Tanken är att man springer 6 eller 8 km och samtidigt skänker man 100 kronor till Kvinnojouren Duvan i Trollhättan. Inte så illa, eller hur? Läs mer om eventet här - samling vid Hansenplatsen klockan 10.00, på fredag.

Det andra löpeventet som jag vill tipsa om är Slussvarvet där deltagarna stöder kampen mot Cancer. Inte nog så viktigt! Anmälningsavgiften är 300 kronor, men hela 200 kronor går till Cancerforskningen. Anmäler man sig innan den 15 juni får man dessutom en t-shirt! Loppet är bara 6 km och går runt sluss- och fallområdet i Trollhättan. Just det, glömde nästa tala om när det är - 16 augusti, så alla har tid att träna upp sig till en 6-kilometersrunda innan dess. Läs mer på Slussvarvets webbplats.

Och nu ett rop på hjälp! Kan någon hjälpa mig att hitta rätt längs Edsvidsleden? Jag har sprungit där ett par gånger nu, men jag kommer ut på fel ställe. Så här ser det ut när jag kommer ut på Hjärtumsvägen:

Jag vill inte komma hit. Jag vill komma ut längre ner, till parkeringen så att jag kan springa över på andra sidan och och fortsätta ner mot Torsred.

Löprundan avverkades i alla fall i går kväll och det var oemotståndligt härligt ute. Ni vet när luften är så där underbart frisk och lätt och man bara glider fram. Ibland luras man av att solen inte lyser och man tror att det inte är så skönt springväder, men ofta är det precis tvärtom. Återigen lämnade jag klockan hemma och hade bara fröken Runkeeper i öronen. Jag började min tur hemma i Skoftebyn och sprang ner mot Slussarna och Gamle Dal´n. Där tog jag Kärlekens stig och sedan över Hängbron. Titta vad vackert det är.

Ja, sen började äventyret. Jag sprang längs kanalen på andra sidan ett tag och sedan bar det uppför. En himla massa trappsteg och här var farten inte hög, det kan jag lova.

   

Det gick upp och ner, ut på en äng och ner mot vattnet igen. In i skogen och uppför fler trappor. Jag följde hela tiden den här svart/vita markeringen, men jag har inte en aning om det var rätt väg. Härligt var det i alla fall och dessutom lerigt, men jag var glad ändå.

Selfies går alltid att ta, var man än befinner sig.

Ja, och helt plötsligt var jag där vi började. Jag kom ut på Hjärtumsvägen och började springa in mot Strömslund. Men som sagt, det var inte där jag ville komma ut ur skogen. Jag ville ju komma ut längre ner!

Väl ute på vägen kunde jag öka farten, det är ju inte så lätt att springa fort i skogen. Jag är faktiskt lite rätt för att snava på alla rötter och grenar. Jag sprang nerför Landbergsliden och hamnade mitt i ett fallpåsläpp. En stor grupp finklädda människor hade precis sett vattnet forsa ner för fallen och när jag kom var de glada och hejade på mig. Kändes lite som Kraftprovet! Tack snälla ni, vilka ni nu var. 

Funderade en stund över om jag skulle springa ner mot Kärlekens stig igen och kämpa mig uppför backarna mot Slusscaféet. Jag hade ju ändå fått in en riktigt Kraftprovs-feeling efter mottagandet på Oscarsbron, men nej, nu fick det nog räcka med äventyr för en helt vanlig tisdagskväll. Och tur var väl det, för när jag närmade mig Slussarna fick jag akuta besvär och fick besöka turistrummet.

Nöden har ingen lag för oss löpare! När jag kom hem berättade fröken Runkeeper att jag sprungit 11,7 kilometer. Inte illa och med tanke på att det var mycket backar så hade jag fått mig ett riktigt bra pass. Nöjd och glad, slängde jag i mig en smoothie.

Ja, det var allt från den rundan, men som sagt, hjälp mig gärna att hitta rätt längs Edsviksleden. Jag vill ju kunna springa hela rundan.

I dag tänkte jag köra ett lunchpass på Active, men jag vet inte riktigt om mitt schema håller. Möten kan vara längre än man har tänkt sig, men väskan är packad så hinner jag åker jag dit och kör ett pass. Hoppas Mathias har planerat riktigt mycket styrka för bål, baksida lår och rumpa - det behöver jag!

Jenny Johansson 5 st

Kommentarer

Harri - 2014-06-05 15:24

Jag var ute och testade Edsvidsleden igår, och hittade till rätt övergång över Hjärtumvägen. Sprang 10-15min till och upptäckte att jag var på väg tillbaka i samma spår som jag sprungit en stund tidigare??? Kollade kartan när jag kom hem och hittade var jag svängt åt fel håll. Bättre tur nästa gång.

Harri - 2014-06-06 23:19

Sprang oxå Edsvidsleden, och kom lite längre än vad du gjorde. Jag kom ut till Hjärtumvägen på rätt ställe, vid parkeringen, men efter ca.

10-15 minuter senare var jag på väg tillbaka på samma spår som jag hade kommit ifrån??? Kollade kartan efteråt upptäckte mitt felaktiga vägval. Nästa gång kanske man kommer längre...

Anders - 2014-06-22 14:07

Här har du en karta på leden.

http://www.aktivoresjo.se/wp-content/uploads/2011/02/etr_karta.pdf

Anders - 2014-06-22 14:07

Här har du en karta på leden.<br />

http://www.aktivoresjo.se/wp-content/uploads/2011/02/etr_karta.pdf

JdyDX - 2021-01-10 09:15

Drugs information sheet. What side effects? <a href="https://prednisone4u.top">where buy prednisone without insurance</a> in USA. Everything information about drug. Read information here.

<a href=http://joegavazzisports.com/2017-mlb-run-line-handicapping/#comment-62169>Best trends of meds.</a> <a href=https://bragagnolosrl.it/2020/09/30/documento-unico-di-regolarita-contributiva-durc-nella-fase-di-emergenza-da-covid-19/#comment-20722>Some what you want to know about meds.</a> <a href=https://almohaimeed.net/m/ar/154>Actual what you want to know about medicine.</a> 5476b21

Lämna en kommentar