Tät grilldoft och festival i full gång

09 Juli

Vi har varit riktigt duktiga de senaste dagarna. Inte bara det att vi har fått mycket gjort, vi har gjort en del träning också. Det började i måndags kväll. Vi törstade alla efter lite styrka. Eller ja, vi tyckte att det kunde vara en kul grej i alla fall. Min pappas fru Britt var sugen på magövningar så vi satte helt enkelt ihop ett rekorderligt stationspass. Fyra stationer, 40 sekunder på varje station, 15 sekunders vila och fem varv. Inte illa, eller hur. Deltagarna var jag, Britt, Saga och Lily och så här såg det ut.

Saga, som ligger på yogamattan längst till vänster, gör fällkniven. Britt tränar triceps med en sten från trädgården och Lily gör plankan. Egentligen skulle Lily gjort armhävningar, men hon valde plankan istället. För att det inte skulle bli för seriöst för barnen kunde de byta ut en station mot en tur med rockringen istället. 

När vi var klara med alla stationer körde vi ett bonusnummer - tabata med plankan, alltså 20 sekunder plankan, 10 sekunder vila, åtta gånger. Efteråt var alla trötta och riktigt nöjda. och redan nästa dag ville barnen att vi skulle köra ett nytt pass. 

Men det blev inte av. Efter en lång shoppingdag i Halmstad och en lunch med min mamma, kom vi hem vid 18-tiden och alla var jättetrötta - och hungriga. Vi käkade lite och jag väntade ett par timmar sedan gav jag mig ut på en runda...

... medan de andra svalkade sig med ett dopp.

Det var härligt i luften efter en dag med sol, regn och åska och eftersom det var vid 19.30-tiden hade det hunnit bli lite svalare. Jag sprang bort mot Olofsbo och mina ben kändes lite stumma, men redan efter ett par kilometer kunde jag öka farten. Jag sprang ner längs strandpromenaden i Olofsbo och det var som att springa rakt igenom en grillfest. Vädret lockade ut alla badgäster ur sina stugor och köttbiten hade lagts på grillen. Det osade gott och jag blev riktigt hungrig. Det är lite speciellt att springa just där en sommarkväll. Sommarstugorna, som är riktigt små, ligger alldeles vid vägkanten och det känns som att man springer rakt in i allas kalas. Det äts, dricks vin, spelas kubb och tittas på tv (det var ju Allsång på Skansen på tv) och det roligaste är att det känns som om alla tittar på mig och tänker "vilken idiot". Men jag tänker, nästan, likadant och springer vidare. Tyvärr kan jag inte visa några bilder från turen för jag bestämde mig för att inte stanna under hela passet. Men när jag kom tillbaka till huset igen tog jag min selfie, eller självis, som det tydligen heter på svenska.

Totalt blev det 8,5 kilometer i 5:12-fart. Jag var riktigt nöjd - jag har flyt nu. Hoppas det håller i sig till lördag när det är dags för lopp. Jag är lite stum i benen så tills dess får det bli lite vila, förutom ett kortare pass på fredag.

Annars har jag roat mig med att baka nya glutenfria frallor:

Och hämtat kräftor tillsammans med Britt från båtarna i hamnen:

Och kräftor betyder att Kräftfestivalen är i full gång. Det lär bli en hel del kräftor, sol och karuseller och barnen har redan invigt festivalområdet:

På lördag är det dags för första milloppet i år - Kräftloppet. För två år sedan sprang jag på 48:07, en tid som jag inte kommer att klara på lördag, men det gör ingenting. Nu ska jag springa för att det är kul och inte ha någon press på mig. Vi hörs snart igen!

Jenny Johansson Träning 0 st

Kommentarer

Lämna en kommentar